Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΛΟΘΗΚΗ DE MILLY

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας τα τρία τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την οπλοθήκη De Milly, όπου το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΡΟΔΟΥ με συν διοργανωτή το ΔΟΠΑΡ παρουσίασαν εικαστικές  δημιουργίες των παιδιών του κέντρου. Εκεί τους υποδέχτηκαν παιδιά του κέντρου καθώς και  η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ, κ Ευθυμίου Κατερίνα, η οποία μίλησε στους μαθητές μας για τις ιδιαιτερότητες αυτών των παιδιών και πώς η τέχνη είναι ένα μέσο απασχόλησης-έκφρασης και θεραπείας γι’ αυτά τα παιδιά.

Στη συνέχεια οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο, θαυμάζοντας τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα  της ελεύθερης έκφρασης αυτών των  παιδιών μέσα από τα έργα τους. Η χαρά που πήραν αυτά τα παιδιά από την παρουσία των μαθητών μας ήταν μοναδική, ειδικά όταν οι μαθητές μας τους έδωσαν ζωγραφιές που είχαν φτιάξει γι’ αυτά και μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια, δηλώνοντας τους με αυτό τον τρόπο ‘’ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!’’ και κάνοντας τα να αισθανθούν  ισότιμα μέλη  μιας πανανθρώπινης κοινωνικής πραγματικότητας.

Το σύνθημα μας “Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα είμαστε όλοι ίσοι ” γίνεται πράξη από τους μαθητές μας,  για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, έναν κόσμο που θα σέβεται τη μοναδικότητα και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων μας. Έναν κόσμο που δε θα οδηγεί στο περιθώριο και στην απομόνωση τα άτομα με αναπηρία. Έναν κόσμο δίκαιο και πραγματικά αληθινό!!!!