Η Δ’ τάξη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου!!

Την Τρίτη 30/05/2023, η Δ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Γαλλικό κατάλυμα στην Παλιά πόλη της Ρόδου. Εκεί θαυμάσαμε από κοντά τις δημιουργίες των μαθητών του Ειδικού Πειραματικού Σχολείου Ρόδου και περιηγηθήκαμε στην έκθεση ζωγραφικής με σπουδές σε έργα γνωστών ζωγράφων αλλά και εμπνεύσεις των ίδιων των μαθητών. Γνωρίσαμε και συζητήσαμε με τα παιδιά του σχολείου και ακόμα και αν δε ζωγραφίσαμε εμείς οι ίδιοι, ζωγραφίστηκαν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπά μας! Στο τέλος, συμμετείχαμε σε ένα εξαιρετικό ομαδικό διαδραστικό παιχνίδι με αφορμή ένα παραμύθι στο οποίο ¨κρύβονταν¨ οι ήρωες των πινάκων.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ξεναγηθήκαμε στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο, θαυμάσαμε τις εκθέσεις του και συζητήσαμε για τη σημασία αλλά και την ιστορική του εξέλιξη ανά τα χρόνια. Νιώσαμε για λίγο ιππότες που καλπάζουν τα άλογά τους και ταξιδέψαμε σε μια άλλη εποχή!!

Ήταν μια υπέροχη μέρα, ήταν μια ακόμα ανάμνηση που δημιουργήσαμε όλοι μαζί και θα κουβαλάμε για πάντα στις σχολικές μας βαλίτσες!